Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΟΥΝΗΣ 2012



38/2011
ΠΡΩΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΝΟΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
« Σ. Ε. Ε. Ν. Π. »
ΜΑΤΖΑΒΑ 27  ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ  τ.κ. 22200  Τηλ. 2791025021
Αρ. Απόφ. Πρωτ. Τρίπολης  38/2011


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΙΟΥΝΗΣ 2012

Ο Εργοδοτικός – Κυβερνητικός – Συνδικαλισμός
στη ΔΕΗ εφαρμόζει το μνημόνιο!!!

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Όπως γνωρίζετε οι δυνάμεις της αντιμνημονιακής ΝΔ!!!, του αντιμνημονιακού ΠΑΣΟΚ!!! και του ανατρεπτικού ΣΥΡΙΖΑ!!! στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα σωματεία όπως ΕΤΕ/ΔΕΗ, ΕΔΟΠ, κ.α. αποφάσισαν να υπογράψουν τριετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) που πετσοκόβει τα δικαιώματα των εργαζομένων όπως επιτάσσει το μνημόνιο.
Η Σ.Σ.Ε. περιλαμβάνει μείωση αποδοχών 35%, κατάργηση χρονοεπιδόματος και σφαγιασμό των ειδικών επιδομάτων. Λύνει τα χέρια της εργοδοσίας να απολύει εργαζόμενους και της δίνει τη δυνατότητα να κλείνει ολόκληρες διευθύνσεις και να τις παραδίδει  στους εργολάβους. Όλα αυτά με περίσσιο θράσος από τους εργατοπατέρες βαφτίζονται διασφάλιση των εργαζομένων.
          Θυμηθείτε πόσο διασφάλισαν τα συμφέροντά μας η στήριξη από τις ίδιες ηγεσίες της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, της μετοχοποίησης – ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, το ξεπούλημα του ασφαλιστικού, ο διαχωρισμός και η δημιουργία θυγατρικών για την πλήρη ιδιωτικοποίηση.
          Λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ μας δίνουν ένα πολύ πειστικό παράδειγμα πως θα καταγγείλουν, θα επαναδιαπραγματευτούν, θα αναδιαπραγμάτευτουν και θα ξαγκιστρώσουν το λαό από τις συνέπειες του μνημονίου!!!
          Μετά τη διαμόρφωση της Σ.Σ.Ε. από τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού στήθηκε  μεγάλη επιχείρηση αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης των εργαζομένων. Το χορό άνοιξε ο «Σπάρτακος» που ενώ συμφωνεί με την κατεδάφιση των δικαιωμάτων και τις μειώσεις, θέλει να διαπραγματευτεί αυτός την σύμβαση γιατί τάχα θα βρει τρόπο καλύτερης «διασφάλισης» από τα αδέρφια του της ΓΕΝΟΠ.
          Με κοινή ανακοίνωση τα Σωματεία Ορυχείων Σταθμών (Σ.Ο.Σ.) και Χειριστών στη Μεγαλόπολη βάζουν πλάτη όπως πάντα στην αντιλαϊκή πολιτική και συμβάλουν στον αποπρασατολισμό των εργαζομένων. Από τη μια δήθεν δεν αποδέχονται τις βλαπτικές μεταβολές και από την άλλη κάνουν προτάσεις για το περιεχόμενο των μειώσεων, για το πως θα γίνονται οι απολύσεις.
Αυτοί που συμφώνησαν με τον διαχωρισμό της ΔΕΗ, θυμήθηκαν τώρα την Ενιαία Δημόσια ΔΕΗ. Αυτοί που συμφωνούν με τις μειώσεις παρακαλούν για οριακή μηνιαία υπέρβαση του πλαφόν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτά τα σωματεία στηρίζουν «ανατρεπτικά» την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής στη ΔΕΗ. Χρόνια τώρα οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στο Σ.Ο.Σ. και τους χειριστές παίζουν αυτό το ρόλο, γι΄αυτό καταρτίζουν κοινά ψηφοδέλτια, μοιράζουν καρέκλες, συνδικαλιστικές άδειες και αντιπροσώπους για τα δευτεροβάθμια όργανα.
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
          Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει αυτό το έγκλημα. Να παλέψουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, ούτε βήμα πίσω από τις κατακτήσεις μας. Μέσα από συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς να οργανώσουμε την πάλη μας, μαζί με το κλαδικό συνδικάτο ενέργειας και το Π.Α.ΜΕ.
           Να διεκδικήσουμε υπογραφή Σ.Σ.Ε. που θα περιλαμβάνει την επιστροφή των χρημάτων από τους μισθούς που η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου μας λήστεψε και ταυτόχρονα διεκδίκηση αυξήσεων σύμφωνα με τον πληθωρισμό που υπάρχει και τις επιβαρύνσεις που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι.
           Καμιά εμπιστοσύνη στις υποταγμένες πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ, στη ΓΕΝΟΠ και τα σωματεία που κυριαρχεί ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου