Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11-1-2012

Μεγαλόπολη 11-1-2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεδέλφισσες - συνάδελφοι

Η συνεχιζόμενη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου δεν έχει τελειωμό. Θυσία στο βωμό του κέρδους των μεγάλων συμφερόντων έγινε για άλλη μια φορά ο Ελληνικός λαός μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Την ώρα που το ξεπούλημα της περιουσίας της ΔΕΗ (του Ελληνικού λαού ουσιαστικά) συνεχίζετε, η έλλειψη προσωπικού κάνει να στήνετε ένας ανεξέλεγκτος χορός εργολαβιών και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.
Η αύξηση των τιμολογίων έγινε για να συνεχιστεί η κερδοφορία των πολυεθνικών που λυμαίνονται τον χώρο της ενέργειας. Κατάντησαν το ηλεκτρικό ρεύμα από αγαθό σε εμπορεύσιμο προϊόν με αποτέλεσμα η λαϊκή οικογένεια να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει . Ήδη σήμερα υπάρχουν πάνω από 200,000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα αριθμός που αναμένετε να μεγαλώσει μετά την ενσωμάτωση στους λογαριασμούς του χαρατσιού για τα ακίνητα, τη νέα αύξηση των τιμολογίων και την ταυτόχρονη μείωση των μισθών.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας για άλλη μια φορά βγήκε να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό ότι δήθεν η αύξηση χωρίς τη δική του παρέμβαση θα ήταν μεγαλύτερη και με αφορμή αυτό ζήτησε την περαιτέρω μείωση των μισθών μας.
Για όλα αυτά η ευθύνη της πλειοψηφίας ΓΕΝΟΠ αλλά και των τοπικών σωματείων είναι τεράστια. Έβαλαν από την αρχή πλάτη στο ξεπούλημα της ενέργειας μέσω της απελευθέρωσης και στην πώληση της ΔΕΗ μέσω της μετοχοποίησης και συνεχίζουν να ξεπουλούν τους εργαζόμενους αρνούμενοι να προχωρήσουν σε υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια παλεύει για ΔΕΗ δημόσια καθετοποιημένη 100% στο κράτος.
Διεκδικούμε το δικαίωμα να ζούμε αξιοπρεπώς γι αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα ΣΣΕ με αύξηση, που να κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας και όχι μειώσεις και μοίρασμα της φτώχιας μας όπως έκανε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΚΗΕ με τη σύμφωνη γνώμη των σωματείων του χώρου που αποδέχτηκαν τη θέση αυτή.
Μετά το κόψιμο των δώρων και την περικοπή του μισθού μας θέλουν να μας επιβάλουν ακόμα μια μείωση κατά 10-15% και παράλληλα να καταργήσουν και το μειωμένο τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος.
Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου μέσω του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας είναι ένα ακόμα χτύπημα στο ήδη μειωμένο κατά πολύ εισόδημά μας
Καλούμαι όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της ενέργειας να πυκνώσουν τις τάξεις του σωματείου και να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις οικογένειές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου