Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ fulgor ΚΟΡΙΝΘΟΥ


38/2011ΠΡΩΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΝΟΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
« Σ. Ε. Ε. Ν. Π. »
ΜΑΤΖΑΒΑ 27  ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ  τ.κ. 22200  Τηλ. 2791025021
Αρ. Απόφ. Πρωτ. Τρίπολης  38/2011

Αρ. Πρωτοκόλλου  ….….                                          Μεγαλόπολη   11-11-2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Χαιρετίζουμε τη λεβέντικη στάση των εργαζομένων της ΦΟΥΛΓΚΟΡ, που συσπειρωμένοι, προχώρησαν σε 48ωρη απεργία, νεκρώνοντας την παραγωγή από χθες 10 Οκτώβρη απαιτώντας την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης εργασίας και αντιδρώντας στις συνεχιζόμενες απολύσεις που πραγματοποιεί η εργοδοσία. Η αλληλεγγύη και συμπαράσταση θα παίξει σημαντικό ρόλο για την επιτυχία του αγώνα σας. 

Είναι φανερό ότι οι μεγαλοβιομήχανοι της περιοχής αξιοποιούν τους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να μειώνουν μισθούς και μεροκάματα, να επιβάλουν εκ περιτροπής εργασία, να απολύουν.
Αυτή η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και τους αποθρασύνει, θα συνεχιστεί με την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και θα χειροτερέψει. Η διαμόρφωση της νέας κυβέρνησης είναι απαίτηση της ελληνικής πλουτοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος τους δεν είναι να σώσουν το λαό αλλά να τον υποτάξουν για να τον οδηγήσουν στο σφαγείο της δανειακής σύμβασης και των νέων μνημονίων.
Απέναντι στην αντιλαϊκή συμμαχία των κομμάτων του κεφαλαίου, ο λαός πρέπει να αντιτάξει εδώ και τώρα τη δική του λαϊκή συμμαχία. Να οργανώσει τον αγώνα και να αντεπιτεθεί για να τους χαλάσει τα σχέδια.
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την ασυδοσία της εργοδοσίας και την επίθεση κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στον άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται οργανωμένη, συλλογική απάντηση.
 Για την Διοίκηση
     Ο Πρόεδρος,                                                                                           Ο Γραμματέας,

ΠΑΝ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ                                         ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου