Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24/6/2011






                         
                    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΝΟΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
« Σ. Ε. Ε. Ν. Π. »
ΜΑΤΖΑΒΑ 27  ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ  τ.κ. 22200  Τηλ. 2791025021
Αρ. Απόφ. Πρωτ. Τρίπολης  38/2011  


Αρ. Πρωτοκόλλου  ….….                                          Μεγαλόπολη    24 Ιούνη  2011

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ




Οι αποφάσεις κυβέρνησης, ΝΔ, ΛΑΟΣ για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ωφελούν την κερδοφορία των μονοπωλίων και θα έχουν σοβαρές αρνητικές συνέπειες για το λαό  Υπάρχει σοβαρή αρνητική πείρα από την μέχρι τώρα ιδιωτικοποίηση
·         ΑΥΞΗΘΗΚΕ το ρεύμα κατά 40% ΓΙΑ τους ΛΑΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι, απολυμένοι, άνεργοι να αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα.
·         Την ίδια στιγμή προκλητικά για τους μεγάλους καταναλωτές μείωσαν την τιμή του ρεύματος από 10-17%
·         Τα κέρδη της ΔΕΗ εκτοξεύτηκαν στα ύψη το 2009 έφτασαν το 1δις ΕΥΡΩ και το 2010 τα 750 εκ. ΕΥΡΩ


Η λύση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού είναι η Ενέργεια και όλοι οι στρατηγικοί τομείς της οικονομίας να αποτελέσουν λαϊκή περιουσία. Η μόνη  λύση είναι η πάλη για αποκλειστικά κρατικό φορέα  ενέργεια.
Μόνο αυτός ο δρόμος ανάπτυξης μπορεί ουσιαστικά να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Για να ανοίξει αυτή η ελπιδοφόρα προοπτική αγωνιζόμαστε ενάντια στην απελευθέρωση-ιδιωτικοποίηση του τομέα της ενέργειας και ταυτόχρονα διεκδικούμε :
·         Φτηνό ρεύμα για το λαό, μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 30% για ανέργους, χαμηλόμισθους χαμηλοσυνταξιούχους,
·         Καμία διακοπή ρεύματος σε ανέργους απολυμένους
·         Καμιά παράδοση λιγνιτωρυχείων. Λιγνιτικών αποθεμάτων και υδάτινου δυναμικού σε ιδιωτικούς ομίλους.
·         Πλήρη σταθερή δουλειά, 7ωρο- 5ημερο-35ωρο

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχοντας την αμέριστη υποστήριξη της ΝΔ , του ΛΑΟΣ, του κόμματος της ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, προωθεί για ψήφιση στην βουλή το «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ». Με νόμο πετσοκόβει τις εργασιακές σχέσεις, μειώνει μισθούς και συντάξεις, εκποιεί την δημόσια περιουσία. Περίοπτη θέση κατέχει η ΔΕΗ.
Οι απεργιακές μας κινητοποιήσεις ενάντια στο σύνολο αυτής της πολιτικής προκαλούν την  συντονισμένη επίθεση όλων των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου της χώρας μας. Συναγωνίζονται στην επίθεση αυτή οι υπουργοί της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και της ΔΗ.ΣΥ. (κα ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ). Μιλούν για προνομιούχους εργαζόμενους,  κάνουν προτάσεις για πιο γρήγορο ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Όταν τα κυβερνητικά στελέχη επιτίθενται στους απεργούς εργαζόμενους της ΔΕΗ, δεν μπορεί η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ, την ώρα της μάχης, αντί να απαντά με κλιμάκωση του αγώνα, να «καλεί» σε συνάντηση προκειμένου… «να εκθέσουμε τις απόψεις μας και να ακούσουμε τις δικές τους». Γνωρίζει πολύ καλά τις προθέσεις και τους στόχους της κυβέρνησης και ποιον εκπροσωπεί. Σκόπιμα προσπαθεί να δημιουργήσει αυταπάτες και προσδοκίες. Να προκαλέσει σύγχυση και να σπείρει την απογοήτευση. 
Μόνο η πάλη των εργαζόμενων  μπορεί να τους σταματήσει, να ανατρέψει αυτή την πολιτική, να ανοίξει ελπιδοφόρο δρόμο για τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που στήριξαν αυτά τα κόμματα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα  για το τι πραγματικά αντιπροσωπεύουν, να εγκαταλείψουν και αυτούς και τις παρατάξεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα
Σήμερα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε αυτή την πολιτική. Η συμμετοχή και η περιφρούρηση της απεργίας από όλους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς είναι αναγκαία, να δυναμώσουν την δράση τους κόντρα σε αυτούς που στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ μιλούν για το αντίθετο.
Το Σωματείο  ΚΑΛΕΙ όλο τον εργαζόμενο λαό, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία να ριχτούν στη μάχη  ούτως ώστε κάθε τόπος δουλειάς να γίνει οχυρό αντίστασης, στη νέα βαρβαρότητα που εξαπολύεται εναντίον τους. Οι εργασιακοί χώροι να γίνουν εκκολαπτήρια νέων κοινωνικών λαϊκών δυνάμεων που θα δυναμιτίσουν τα θεμέλια της στρατηγικής των μονοπωλίων που απαιτούν νέο εργατικό αίμα για τη διασφάλιση και διεύρυνση της κερδοφορίας του. Να δρομολογήσουν εξελίξεις που θα φέρουν το λαό στο προσκήνιο με στόχο την κατεδάφιση όλου του πολιτικοοικονομικού οικοδομήματος του καπιταλισμού που όσο σαπίζει γίνεται αποκρουστικό και βάρβαρο για την λαϊκή πλειοψηφία. Ο πλούτος που παράγεται είναι τεράστιος και μας ανήκει εμείς πρέπει να γίνουμε οι αφέντες του.
Όλοι στη μάχη κανένας άνθρωπος του μόχθου αμέτοχος. Η αγωνία και ο φόβος τους να γίνουν ο εφιάλτης των σφετεριστών του παραγόμενου πλούτου και των πολιτικών τους εκφραστών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ              ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου